درج آگهی مسکن در دیوار و شیپور ممنوع می‌شود؟!

در سال‌های اخیر با رشد و پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و دسترس همگانی به اینترنت، بسیاری از مشاغل شعبه اینترنتی خود را دایر کردند یا به نوعی با رقبای سرسخت آنلاین مواجه شدند. درج آگهی مسکن در پلتفرم‌های آنلاین که معروف‌ترین آنها دیوار و شیپور هستند به شدت مورد استقبال مخاطبان قرار گرفتند. از طرفی به راحتی در دسترس هستند، استفاده از آنها آسان و موارد ثبت شده در آنها بسیار متنوع است. اما امنیت هم موضوع مهمی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه هستند و نمی‌دانند چطور می‌توانند به موارد آگهی شده اعتماد کنند.

آگهی مسکن

فهرست سرتیتر مطالب در مقاله: درج آگهی مسکن در دیوار و شیپور ممنوع می‌شود؟!

اقتصاد نیوز

4 اردیبهشت 1403

اقتصادنیوز: مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به سکوهای اینترنتی برای ایجاد بخشی در سایت خود به‌منظور احراز هویت مالک و کدپستی املاک هشدار داد. و گفت: مهلت یک هفته‌ای به این منظور در نظر گرفته شده و در صورت عدم انجام آن، بخش مسکن این سایت‌ها مسدود می‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، ابوالفضل نوروزی با اشاره به سوء استفاده برخی دلالان و سوداگران از سایت‌های «شیپور»، «دیوار» و سایر پلتفرم‌هایی که در زمینه انتشار آگاهی املاک فعالیت ‌می‌کنند، افزود: شاهدیم این افراد بعضی ملک‌هایی که به هیچ عنوان وجود خارجی ندارد، در این سکوها آگهی کرده. و به صورت گسترده و با هماهنگی یکدیگر به قیمت‌سازی می‌پردازند.

وی گفت: طبق تاکید شورای عالی مسکن، هر ملکی که بخواهد در سامانه‌ها و سکوهای انتشار آگهی ثبت شود، باید ابتدا احراز هویت مالک و کدپستی آن انجام شود؛ به‌عبارتی آن ملک باید در سامانه املاک و اسکان وجود خارجی داشته باشد.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: اگر این سکوها تا هفته آینده نسبت به اجرایی کردن این بخش که وب‌سایت آن نیز ایجاد شده اقدام نکنند، قسمت املاک این سکوهای اینترنتی با مجوز نهادهای امنیتی مسدود خواهد شد.

بیشتر بخوانید: ماجرای خرید متری خانه از بورس مسکن چیست؟

تسنیم

5 اردیبهشت 1403

 عضو کمیسیون عمران مجلس با تاکید. بر اینکه دو پلتفرم آگهی اینترنتی طرح مقابله با سوداگری. بازار مسکن همراه نیستند”گفت: در صورت عدم همراهی، باید مانع فعالیت این دو سایت شد.

اقبال شاکری در خصوص هشدار وزارت راه و شهرسازی. به سایت‌های آگهی اینترنتی، اظهار کرد: از مدت‌ها قبل با وزارت راه و شهرسازی اقدامات خوبی. برای مقابله با سوداگران بازار مسکن هماهنگ شده است.

 وی ادامه داد: یکی از سوداگران بازار مسکن و مافیای این حوزه. افزایش قیمت جعلی مسکن با ارائه اطلاعات غلط. در سکوهای اینترنتی است. اینها به‌صورت جعلی اطلاعاتی را از ملک، مالک و .. ارائه می‌دهند. تا قیمت‌ها را افزایش دهند تا املاک خودشان را بفروشند.

وی افزود: وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده تمام آگهی‌های مسکن که در هر پلتفرمی منتشر می‌شود حتما باید با سامانه املاک و اسکان ارتباط داشته باشد و کد مخصوص از این سامانه دریافت کنند. بر این اساس با انتشار آگهی، یک کد رنگی مبنی بر تاییده سامانه املاک را صادر می‌شود.

عدم همراهی پلتفرم‌ها

وی با بیان این‌که هنوز این دو پلتفرم با وزارت راه  و شهرسازی همراهی نکرده‌اند،‌ تاکید کرد: در صورت عدم همراهی، باید مانع فعالیت این دو سایت شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره مزیت‌های احراز هویت مالک یا موجر در سکوهای ارائه کننده آگهی‌های مسکن، اظهار کرد:‌ با این کار جلوی آگهی جعلی قیمت‌ساز گرفته می‌شود. بنابراین در آگهی‌‌های اجاره حتما باید از طریق سامانه املاک و اسکان احراز شود ، نه از طریق آگهی.

شاکری یادآور شد: شورای نگهبان یک اشکال جزیی به طرح ساماندهی بازار اجاره و مسکن گرفته که امروز یا فردا آنرا در صحن مطرح بررسی می‌کنیم. امیدواریم امسال این طرح تصویب،‌ تبدیل به قانون و در بازار مسکن اجرا شود.

بازار‌های مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی در حوزه آگهی باشند. اگر مسئولان وزارت راه وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکو‌های اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد.

تقریباً ۷ ماه از تغییر مقررات انتشار. آگهی املاک در سکو‌های اینترنتی و توافق اولیه. وزارت راه‌وشهرسازی و پلتفرم‌ها می‌گذرد و حالا آن‌گونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن. وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، سکو‌های میزبان آگهی‌های مسکن، فقط یک هفته برای اجرای مقررات جدید فرصت دارند. و در غیراین صورت بخش املاک آن‌ها با مجوز کمیته ذیل شورای امنیت ملی مسدود خواهد شد.

فرارو

5 اردیبهشت 1403

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت

به‌ گزارش همشهری، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن. وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکو‌های اینترنتی باید احراز هویت مالک و کدپستی انجام شود. و با این کار، عملا انتشار آگهی، احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کدپستی ملک (ثبت‌شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست.

ابوالفضل نوروزی می‌افزاید: بعد از چند ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت. در جلسه دیروز با مسئولان سکو‌های آگهی مسکن. آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای‌عالی مسکن بررسی و مقرر شد. ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود. درغیراین صورت بخش املاک آن‌ها مسدود خواهد شد.

او درباره پیشرفت این کار گفت: ارتباط ۲ سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است.

یکی از سکو‌ها مصوبه را کامل اجرا کرده. و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آنگونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند.

نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام. از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکو‌ها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند.

به‌گفته نوروزی، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است. و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: خرید ملک در تهران

مقررات جدید آگهی مسکن در سکو‌های اینترنتی

انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت فقط یک بخش از قواعد جدیدی است. که برای سکو‌های اینترنتی وضع شده است. آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید. پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط. به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند.

نوروزی همچنین جلوگیری ازدرج آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکو‌های اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند. و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین ۵۰ هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوار‌های مشمول و… هر اقدامی را که احساس کند. یک درصد به نفع حوزه مسکن است پیاده می‌کند. و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟

کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار. در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند. خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند. با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود. که مناسب به‌نظر می‌رسد. و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد. اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد…». فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست.، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها. و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌ها، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نیست. و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آنهاست.

نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن. وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند. بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآورد‌های قیمتی آن را تحت‌تأثیر قرار دهند. به‌گونه‌ای که حتی برآورد‌های یک فروشنده واقعی نیز تحت‌تأثیر آگهی‌های دروغ آن‌ها تغییر کند. به‌گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت‌سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

سخن پایانی

مدتی بعد از استقبال گسترده‌ای که از پلتفرم‌های اینترنتی ارائه دهنده خرید و اجاره ملک شد. روی دیگری از آنها نمایان شد. بسیاری از سودجویان و کلاهبرداران مواردی را آگهی می‌کردند که وجود خارجی نداشتند. به این ترتیب قیمت سازی می‌کردند و تا حتی موجب افزایش غیرمعقول قیمتها می‌شدند. از این رو وزارت مسکن اولتیماتوم جدی به این پلتفرم‌ها داده تا سطح امنیت خود در این موارد را افزایش دهند.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment