اعلام لیست ساختمان‌های ناایمن تهران تا پایان اردیبهشت؛ وعده دوباره

رسیدگی به وضعیت ساختمان‌های ناایمن پایتخت پس از حادثه متروپل تبدیل به یکی از مطالبات اصلی در تهران شد. پس از حوادثی مثل آتش‌سوزی ساختمان قدیمی پلاسکو و ریزش ساختمان در حال ساخت متروپل بود که اعلام شد تعداد ساختمان‌های ناایمن تهران ۳۳ هزار ساختمان است; که ۱۲۹ مورد آن‌ها در شرایط پرخطر و بحرانی قرار دارند.

بیش از یک سال است که دولت و نهادهای مختلف قول داده‌اند که لیست اسامی این ساختمان‌ها را منتشر کنند، اما هر بار بنا به دلایلی به تعویق افتاده است.

ساختمان‌های پرخطر تهران

فهرست سرتیتر مطالب در مقاله: اعلام لیست ساختمان‌های ناایمن تهران تا پایان اردیبهشت؛ وعده دوباره

بررسی زمان اعلام لیست ساختمان‌های ناایمن تهران تا پایان اردیبهشت 1402

خبرگزاری پانا، 9 اسفند 1401

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران; با اشاره به تعیین مهلت قانونی برای ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن تا پایان سال جاری; گفت: ۱۲۹ ساختمان بحرانی پایتخت تا پایان سال آینده تعیین تکلیف می شوند.

مهدی بابایی در چهل و چهارمین جلسه کمیته ایمنی و مدیریت بحران; که در راستای تحقق شهر ایمن، در منطقه ۴ شهرداری تهران برگزار شد; اظهار داشت: گزارشات جلسه نشان‌دهنده اهمیت رفع خطر و ایمن ساز در منطقه است; و پیشرفت خوبی در تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی منطقه ایجاد شده است‌.

وی با اشاره به وظیفه نظارتی شورای شهر گفت: تا کنون نظارت ستادی به این گونه انجام نشده; و تلاش داریم نتیجه این جلسات افزایش ایمنی در شهر; و رسیدن به شهرِ ایمن باشد.

رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران; با بیان اینکه ۶۳۵ ساختمان پرخطر و ۲ ساختمان بحرانی در این منطقه باقی مانده است; افزود: شهرداران نواحی به‌طور ویژه برای ایمن‌سازی این ساختمان‌ها اقدام کنند.

وی با بیان اینکه تا پایان سال آینده تمام ۱۲۹ ساختمان بحرانی شهر تهران را تعیین تکلیف می کنیم; اظهار داشت: فشار رسانه‌ها این است که اسامی ساختمان‌های ناایمن را اعلام کنیم; اما شهرداری اولویت را بر ایمن‌سازی گذاشته است; تا اعلام و با اتمام حجت به مالکان تا پایان ۱۴۰۱; به آنان مهلت داده‌ایم که نسبت به عقد قرارداد ایمن‌سازی اقدام کنند.

وضعیت نهایی ساختمان‌های ناایمن تهران

بابایی تاکید کرد: انتظار این است که مدیریت شهری در سال آینده لیست ساختمان‌هایی که هیچ اقدامی برای ایمن‌سازی انجام نداده‌اند را در اختیار عموم شهروندان قرار دهد; و مردم هم باید از این ساختمان‌ها مطلع شوند.

وی با بیان اینکه اطلاع‌رسانی ساختمان‌های ناایمن به‌صورت نصب از سوی شهرداری رخ داده; ادامه داد: به نظر می‌رسد در صورت عدم ایمن‌سازی باید لیست این ساختمان‌ها در رسانه‌ها منتشر شود.

 

بیشتر بخوانید: قرارداد مشارکت در ساخت چیست و چگونه فسخ می‌شود؟

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساختمان‌های اسکان کارگری و ناایمن بودن برخی از آنها; افزود: این ساختمان‌ها باید موردتوجه قرار گیرند و نظارت مستمر بر روی ایمن‌سازی این ساختمان ها انجام شود; تا از شرایط بحرانی خارج شوند.

آرمان ملی، 18 اسفند 1401

رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران آخرین وضعیت پیگیری انتشار لیست ساختمان های ناایمن را تشریح کرد; و گفت: شورا در انتظار لیست ساختمان‌های ناایمن پایتخت است.

مهدی عباسی در مورد آخرین وضعیت پیگیری انتشار لیست ساختمان‌های ناایمن شهر تهران گفت: ۱۲۹ ساختمان ازنظر آتش‌نشانی ناایمن معرفی شد; که بعد از مدتی سازمان آتش‌نشانی اعلام کرد که ۹ ساختمان از این لیست رفع خطر کردند; و از حالت بحرانی خارج شدند.

وی با بیان اینکه ازنظر من و براساس قانون شورا و حقوق شهروندیک مردم باید بدانند که کدام ساختمان پرخطر به‌لحاظ امکان حریق استک گفت: این حقوق اولیه شهروندی استک و باید لیست ساختمان های پرخطر منتشر شود. کما اینکه این انتشار سبب ایجاد مطالبه اجتماعی می‌شودک و درنتیجه مالکان را مجاب می‌کند تا به سمت ایمن‌سازی ساختمان‌هایشان بروند.

عباسی با تاکید بر اینکه ما در کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران پیگیر انتشار این لیست بودیم; و آخرین پیگیری‌ها حاکی از آن است که شهرداری و سازمان آتش‌نشانی فرصت خواستند تا این لیست معروف به ۱۲۹ ساختمان را پایش و بروز رسانی کنند; گفت: متأسفانه هنوز لیستی ارائه نکردند; و ما منتظر ارسال لیست ساختمان‌های پرخطر تهران در حوزه آتش‌نشانی هستیم.

فهرست ساختمان‌های پرخطر

فردا نیوز، 9 فروردین 1402

رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران; به ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در تهران اشاره و اعلام کرد که ۱۲۹ مورد از این ساختمان‌ها در شرایط پرخطر و بحرانی هستند; و برای رفع مشکل حتماً حمایت‌های قضائی نیاز است.

ایمن بودن ساختمان‌های کشور و پایتخت موضوعی مهم و اساسی برای شهروندان و مدیران شهری به شمار می‌رود. این ساختمان‌ها تبدیل به بمب ساعتی شده‌اند و هر لحظه ممکن است حادثه تلخ ساختمان پلاسکو یا متروپل را مجدداً رقم بزند.

در دسته‌بندی و تعریف ساختمان‌های ناایمن; عده‌ای کهنسال بودن ساختمان را موضوع اصلی می‌دانند; و عده‌ای دیگر ناایمن ساخته شدن ساختمان‌ها را علتی برای خطرناک بودن آن‌ها می‌دانند. در حادثه ساختمان متروپل دیدیم که که حتی با وجود آنکه ساختمان هنوز در دست ساخت بوده و تکمیل نشده بود; حادثه تلخی برایش رخ داد و عده‌ای را به کام مرگ کشاند.

 

بیشتر بخوانید: بیمه زلزله ساختمان چیست و چرا مهم است؟

تهران ۳۳ هزار ساختمان ناایمن دارد

مهدی اقراریان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز; با بیان اینکه ایمن‌سازی ساختمان‌های ناایمن تهران در دو سطح عملیاتی-اجرایی و راهبردی دنبال می‌شود; گفت: سطح عملیاتی-اجرایی این موضوع در حال حاضر در شهرداری با حضور شهرداری مناطق; اداره کل حقوقی; دادستانی مناطق تهران و دادستانی تهران دنبال می‌شود. سطح راهبردی نیز پس از دیدار با رئیس قوه قضائیه مطرح; و قرار بر این شد تا شورای شهر تهران به‌عنوان مجموعه ناظر و مقرره‌گذار; برای رفع این خلاء‌ها ورود پیدا کند.

بیشتر بخوانید: قیمت رهن و اجاره خانه در محدوده دانشگاه تهران (منطقه 6) چقدر است؟

انتشار اسامی ساختمان‌های ناایمن تهران جز التهاب در جامعه نتیجه دیگری ندارد.

در شهرداری تهران ستادی تشکیل شده که خروجی آن ستاد; بازبینی گود‌ها و ساختمان‌های شهر است; و امکانی را فراهم می‌کند تا ما بتوانیم در جهت استحکام بنا‌های موجودی که خدمات ارائه می‌دهند; و گود‌های خطرناک گام برداریم.

شهردار تهران تصریح کرد: لیست‌هایی که منتشر می‌شوند; جز التهاب در جامعه نتیجه دیگری ندارند. خواسته شهرداری از شهروندان این است که توجهی به این لیست‌ها نداشته باشند.

زاکانی با بیان اینکه در مجموعه شهرداری موضوع ساختمان‌های ناایمن را دنبال می‌کنیم; گفت: در همین راستا از سایر دستگاه‌ها کمک خواسته‌ایم; و جلساتی با دادستانی برگزار شده است. اما این این موضوعی نیست که در مدت کوتاه جمع‌آوری شود.

بیشتر بخوانید: تا سقف 250 میلیون تومان پول رهن، در کدام مناطق تهران می‌توان خانه اجاره کرد؟

دراکولای تهران پلمب شد

پس از پای کار آمدن نهاد‌های متولی برای رسیدگی به وضعیت ساختمان‌های ناایمن تهران; مناطق مختلف موظف به ساماندهی به ساختمان‌ها; و پلمب آن دسته از مراکزی شدند که خطرناک هستند.

یکی از ساختمان‌های بسیار ناایمن که در منطقه ۱۱ تهران قرار داشت و بلافاصله پس از اعلام شهرداری تهران پلمپ شد; پاساژ آزاد یا همان پاساژ دراکولا بود. این مرکز یکی از پاساژ‌های محدوده سه راه جمهوری تهران است; که به علت ناایمن بودن و مشکلات فراوان; به دستور شهرداری پلمپ شد; تا از بروز حوادث گوناگون برای شهروندان جلوگیری شود.

ساختمان‌های فرسوده و ناایمن در پایتخت

اما علاوه بر ساختمان‌های قدیمی که به دستور شهرداری به دلیل ناایمن بودن پلمب شده‌اند; ساختمان‌های جدید و مدرنی هم در شهر تهران وجود دارند; که ازنظر ایمنی در دسته ساختمان‌های ناایمن به شمار می‌روند. ساختمان بام لند یکی از این ساختمان‌هاست.

میثم مظفر; رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران; ضمن اشاره به ناایمن بودن پروژه بام لند گفت: رستوران‌های این ساختمان ناایمن هستند; و ممکن است در بحران‌ها به شدت خطرآفرین باشند.

ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن بسیار کند است

مطابق دستورالعمل پیوست مصوبه الزام شهرداری تهران به ایجاد سامانه پایش ایمنی ساختمان‌های موجود شهر تهران در برابر خطر آتش سوزی; شهرداران مناطق ۲۲ گانه موظف به ابلاغ اخطار و دستورالعمل به مالک ساختمان‌های ناایمن هستند. اما متأسفانه با وجود صدور این دستورالعمل; و الزام شهرداران مناطق ۲۲ گانه; روند ایمنی این ساختمان‌ها به کندی پیش می‌رود.

اخطار‌های نهایی به مالکان ساختمان‌های ناایمن داده شد

جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش‌نشانی; با بیان اینکه یک سال است کمیته ایمنی تشکیل شده; و شهرداران مناطق نیز عضو این کمیته ایمنی هستند; گفت: متأسفانه در گذشته همتی برای ایمن سازی ساختمان‌ها وجود نداشت. اما هم‌اکنون با پای کار آمدن نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف; ازجمله قوه قضائیه; ایمن سازی ساختمان‌ها دنبال می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: عایق کاری ساختمان چیست، چه انواعی دارد و چگونه انجام می‌شود؟

جلساتی با مالکان ساختمان‌های ناایمن برگزار شده; و در این جلسات فرجه‌های ۱ و ۲ ماه توسط قوه قضائیه به مالکان داده شده است; تا در این فرصت بتوانند ضوابط و دستورالعمل‌های ایمنی را دریافت کرده; و نسبت به ایمن سازی ساختمان‌های خود اقدام کنند.

شهرداران مناطق تهران مکلف هستند با استفاده از تمامی ظرفیت‌های قانونی خود; و ظرفیت‌های قانونی قوه قضائیه و نیروی انتظامی و سایر نهاد‌ها; اقدام به ایمن سازی ساختمان‌ها و صدور تاییدیه‌های ایمنی کنند.

با یادآوری حوادثی مانند ساختمان پلاسکو، کلینیک سینا اطهر و ساختمان متروپل; می‌توان متوجه شد ایمن سازی ساختمان‌ها چقدر اهمیت و الزام دارد. اما علاوه بر توجه به ساختمان‌های ناایمن، ایمن سازی آن‌ها در مدت زمان کوتاه نیز اهمیت زیادی دارد; و باید منتظر ماند روند ایمن‌سازی ۱۲۹ ساختمان پرخطر و سایر خط ساختمان‌های نا ایمنی که در تهران وجود دارد; چه زمان تکمیل می‌شود.

اکو ایران، 23 اردیبهشت 1402

لیست ساختمان های پرخطر تهران همچنان در نوبت انتشار است. شهردار تهران گفته بود این لیست را برای رییس شورای شهر تهران ارسال می‌کند. امروز نیز مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران گفته است که سازمان آتش‌نشانی لیست ساختمان‌های ناایمنی که مالکین آنها هیچ اقدامی در راستای ایمن‌سازی انجام نداده‌اند را به دادستانی ارائه می دهد .

رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران تأکید کرد: بر اساس برنامه چهار ساله چهارم توسعه شهرداری باید تا پایان سال ۱۴۰۲ تمامی ۱۲۹ ساختمان بحرانی تعیین تکلیف شوند و به نظر می‌رسد با توجه به پیگیری‌ها این عدد به نتیجه برسد.

خبرگزاری پانا، 23 اردیبهشت 1402

رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران گفت; قرار بر این شده که سازمان آتش‌نشانی لیست ساختمان‌های ناایمنی را که مالکین آنها هیچ اقدامی در راستای ایمن‌سازی انجام نداده‌اند; به دادستانی ارائه دهد.

مهدی بابایی با اشاره به کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن پایتخت به ۹۹ واحد; اظهار کرد: برآورد ما این بود که براساس پیگیری‌هایی که مدیریت شهری انجام می‌دهد; به کمتر از ۱۰۰ مورد ساختمان ناایمن برسیم که این رقم حاصل شد.

براساس برنامه چهارساله چهارم توسعه شهرداری; باید تا پایان سال ۱۴۰۲ تمامی ۱۲۹ ساختمان بحرانی تعیین تکلیف شوند; و به نظر می‌رسد با توجه به پیگیری‌ها این عدد به نتیجه برسد.

پلمپ ساختمان‌های ناایمن تهران ؛ آخرین راه چاره

بابایی با بیان اینکه هدف مدیریت شهری به هیچ عنوان پلمپ نبوده; بلکه ایمن‌سازی را در نظر داشته است; یادآور شد: طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران; آخرین اقدام سلبی که شهرداری می‌تواند انجام دهد، پلمپ است.

وی ادامه داد: پس از اخطار به ساختمان‌های ناایمن، قطع انشعابات انجام می‌شود; و تا امروز تنها دو یا سه مورد پلمپ داشتیم; که در منطقه ۱۱ بوده و مربوط به مالکینی است که هیچ‌گونه اقدامی انجام نداده‌اند.

 

بیشتر بخوانید: بازسازی خانه‌های قدیمی را چگونه با کمترین هزینه انجام دهیم؟

 

 

بابایی اعلام کرد: قرار بر این شده که سازمان آتش‌نشانی تا پایان اردیبهشت ماه، اسامی مالکینی را که به هیچ‌وجه اقدام به ایمن‌سازی نکرده‌اند، به دادستانی ارسال کند; تا قوه قضاییه نیز اقدامات لازم را برای الزام مالکین به ایمن سازی انجام دهد.

راه‌های بازسازی خانه‌های قدیمی

وی با بیان اینکه ۳۳ هزار ساختمان در تهران در دسته‌بندی بحرانی; پرخطر، میان خطر و کم خطر قرار دارند; یادآور شد: ۱۲۹ ساختمانی که بارها از آن نام برده شده; در وضعیت بحرانی بودند و تمام این ساختمان‌ها در اولویت اول ایمن‌سازی هستند.

تسنیم، 23 اردیبهشت 1401

مهدی بابایی با اشاره به کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن پایتخت به 99 واحد; اظهار کرد: برآورد ما این بود که براساس پیگیری‌هایی که مدیریت شهری انجام می‌دهد; به کمتر از 100 مورد ساختمان ناایمن برسیم; که این رقم حاصل شد.

رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: قرار بر این شده که سازمان آتش‌نشانی تا پایان اردیبهشت ماه; اسامی مالکینی را که به هیچ‌وجه اقدام به ایمن‌سازی نکرده‌اند به دادستانی ارسال کند; تا قوه قضاییه نیز اقدامات لازم را برای الزام مالکین به ایمن سازی انجام دهد.

بررسی وضعیت ساختمان‌های ناایمن تهران ؛ جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

از آنجا که وعده انتشار لیست ساختمان‌های تجاری و مسکونی پرخطر و ناایمن شهر تهران حدود یک سال است که از سوی مسئولان و نهادهای مختلف به تعویق افتاده است؛ باید چند روزی هم منتظر بمانیم و ببینیم که این بار و تا پایان اردیبهشت 1402 این فهرست منتشر می‌شود یا همچنان و به بهانه‌های مختلف عقب خواهد افتاد.

 

Show CommentsClose Comments

Leave a comment