شهرداری مسکن را گارانتی می‌کند!

یکی از موارد بسیار مهمی که بر قیمت نهایی مسکن تاثیر می‌گذارد. قیمت مصالح است. هر چند که شهرداری و گروه‌های مسئول مربوط به معماری و شهرسازی همواره سعی می‌کنند. تا بالاترین و بهترین نظارت را بر ساخت سازه‌های نوساز داشته باشد. اما همچنان هستند سازندگانی که از مصالح بی‌کیفیت استفاده می‌کنند تا قیمت تمام شده مسکن برای آنها کمتر شود. از سوی دیگر به نرخ روز مسکن نوساز را فروخته و سود بیشتری نصیب خود کنند. گویا شهرداری تصمیم گرفته تا شیوه نظارتی خود بر این ماجرا را تغییر دهد تا بتواند کیفیت ساخت سازه‌های نوساز را گارانتی و تضمین کند.

شهرداری

فهرست سرتیتر مطالب در مقاله: شهرداری مسکن را گارانتی می‌کند!

ایسنا و شهرداری

31 مرداد 1403

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه در موضوع مسکن‌ یک نکته مغفول مانده است، گفت: اگر مسکن گارانتی داشته باشد سازنده خود را موظف می‌داند از بهترین مصالح و بهترین مهندس ناظر استفاده کند و همه مسائل از جمله موارد محیط زیستی و… را رعایت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، حمیدرضا صارمی با اشاره به وضعیت ساخت و ساز اظهار کرد: امروز ساخت و ساز کشور با متری ۱۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان انجام می شود و قیمت مصالح با توجه به کیفیت آن متفاوت است.

وی با اشاره به اینکه در کشور، یک نهاد مسئول صدور پروانه و مجوز ساختمان وجود دارد به نام شهرداری و یک نهاد سیاست گذار وجود دارد به نام وزارت راه و شهرسازی، مجلس، دولت و شورای شهر و …. هم دخیل هستند، افزود: همچنین یک گروه سازندگان داریم و چند نهاد برون‌سپاری مثل نظام مهندسی ساختمان، دفاتر خدمات الکترونیک و شرکت شهربان و حریم‌بان هم وجود دارد که هر یک باید به وظایف خود بپردازند.

صارمی با بیان اینکه مجموع اتفاقات در کشور نتوانسته ما را به اهداف خود در تکنولوژی ساخت، تغییر در مصالح ساخت و افزایش کیفیت ساخت برساند، گفت: ما هنوز به این موارد استاندارد جهانی نرسیدیم. مصالح ساختمانی باید طبق قانون استاندارد باشد. همچنین در بخش نظارت هم صحبت ها و بخشنامه‌های زیادی وجود دارد.

گارانتی شهرداری

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان این موضوع که در موضوع مسکن‌ یک نکته مغفول مانده است، ادامه داد: وسایلی مثل تلویزیون، گارانتی دارد اما ساختمان در کشور گارانتی ندارد. اگر مسکن گارانتی داشته باشد سازنده خود را موظف می‌داند از بهترین مصالح و بهترین مهندس ناظر استفاده کند و همه مسائل از جمله موارد محیط زیستی و ‌… را رعایت خواهد کرد.

صارمی ادامه داد: مسکن در ایران یک کالای خدماتی و سرمایه‌ای است که موضوع سرمایه‌ای آن بر موضوع خدماتی غلبه دارد. بعضی از افراد به دنبال سود هستند تا خانه دار شدن مردم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به این موضوع که زمانی که مسکن به کالای سرمایه‌ای تبدیل می‌شود، باید به بخش‌های مختلف مثل آموزش و پرورش، بیمه، مترو و ناظر مبالغی پرداخت کند، ادامه داد: این موضوع موجب می‌شود زمان ساخت و هزینه ساخت بالا برود. زمانی که هزینه‌های غیر معقول به مسکن وارد می‌شود، کیفیت پایین می‌آید.

صارمی با اشاره به موضوع صدور پروانه هم گفت: در خصوص صدور پروانه، از زمانی که مدیریت شهری را تحویل گرفتیم مدت زمان صدور پروانه را (از مواردی که در کارتابل ما قرار دارد و در اختیار ما قرار دارد) از ۹۷ به ۵۵ روز رساندیم.

پروانه ساخت

وی ادامه داد: پروانه شهرسازی به این دلیل که متغیرهای بیرونی در آن تاثیر گذار نیستند بین ۲۴ ساعت تا ۱۵ روز صادر می‌شود. ما دو سال است که پروانه شهرسازی صادر می‌کنیم. این موضوع رضایتمندی شهروندان را به دنبال داشته و همچنین قابل رصد است. برخی موضوعات صدور پروانه مثل استعلامات، کمسیون ماده ۱۲، ماده ۷ و کمسیون نما در موضوع صدور پروانه وجود دارد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه لایحه اصلاح فرایند صدور پروانه به شورای اسلامی شهر تهران ارسال خواهد شد که از خواسته‌های مداوم شورای اسلامی شهر تهران است، گفت: در صورت تصویب این موضوع، مدت زمان صدور پروانه از ۵۵ به ۲۵ روز خواهد رسید.

بر اساس گزارش سایت شهر، صارمی با اشاره به اینکه امروز از هر فردی در کشور مثل پزشک و دندانپزشکان، بازاریان و …می‌توانند، ساخت و ساز انجام دهند، گفت: باید یک نهادی باشد تا صلاحیت حرفه‌ای ساخت را طبق ضوابطی به افراد بدهد و موضوع نظارت هم در آن تعریف کند. این موضوع مصوبه مجلس را نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: وام مسکن 800 میلیونی

روزنامه اقتصادی تعادل

1 شهریور 1403

به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، «اگر مسکن گارانتی داشته باشد سازنده خود را موظف می‌داند از بهترین مصالح و بهترین مهندس ناظر استفاده کند و همه مسائل از جمله موارد محیط زیستی و… را رعایت خواهد کرد.» اگر چه داشتن گارانتی برای کالاها، تداوم عملکرد درست آنها در طول زمان (مثلا دو ساله) را تضمین می کند اما واقعیت این است که موضوع با اهمیت تر از گارانتی، داشتن شناسنامه فنی ملک است. شناسنامه‌ای که تا کنون اقدامات قانونی قابل توجهی برای الزام به صدور آن انجام ندادیم. چه آن که ملک همانند سایر کالاها مصرفی، دوره زمانی مشخصی ندارد و از آنجا که بادوام ترین کالا در اقتصاد به شمار می رود، باید تضامین مطمئن تری به مصرف کننده بدهد تا استحکام و کیفیت ساخت را در زمان طولانی تر ضمانت کند.

حمیدرضا صارمی ، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان این که در موضوع مسکن‌ یک نکته مغفول مانده است، ادامه داد: وسایلی مثل تلویزیون، گارانتی دارد اما ساختمان در کشور گارانتی ندارد. اگر مسکن گارانتی داشته باشد سازنده خود را موظف می‌داند از بهترین مصالح و بهترین مهندس ناظر استفاده کند و همه مسائل از جمله موارد محیط زیستی و ‌… را رعایت خواهد کرد.

صارمی ادامه داد: مسکن در ایران یک کالای خدماتی و سرمایه‌ای است که موضوع سرمایه‌ای آن بر موضوع خدماتی غلبه دارد. بعضی از افراد به دنبال سود هستند تا خانه‌دار شدن مردم.

شهرداری تهران

معاون شهرداری تهران به مطالعه‌ای که در دانشگاه تربیت مدرس انجام می‌شود. اشاره کرد و افزود: در این مطالعه به ساختمان‌هایی مراجعه شده بود که ۶۰ درصد از مجریان ذی صلاح در آن حضور نداشتند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران به این موضوع اشاره کرد. که وقتی مسکن به کالای سرمایه‌ای تبدیل می‌شود. باید به بخش‌های مختلف مربوط به آن مثل آموزش و پرورش، بیمه، مترو و ناظر مبالغی پرداخت کند. او در ادامه گفت: این موضوع موجب می‌شود. زمان ساخت و هزینه ساخت بالا برود. زمانی که هزینه‌های غیر معقول به مسکن وارد می‌شود، کیفیت پایین می‌آید.

صارمی به موضوع صدور پروانه اشاره کرد. و گفت: در خصوص صدور پروانه، از زمانی که مدیریت شهری را تحویل گرفتیم. مدت زمان صدور پروانه را (از مواردی که در کارتابل و در اختیار ما قرار دارد) از ۹۷ به ۵۵ روز رساندیم.

وی ادامه داد: پروانه شهرسازی به این دلیل که متغیرهای بیرونی در آن تاثیر گذار نیستند بین ۲۴ ساعت تا ۱۵ روز صادر می‌شود. ما دو سال است که پروانه شهرسازی صادر می‌کنیم. این موضوع رضایتمندی شهروندان را به دنبال داشته و همچنین قابل رصد است. برخی موضوعات صدور پروانه مثل استعلامات، کمیسیون ماده ۱۲، ماده ۷ و کمسیون نما در موضوع صدور پروانه وجود دارد.

قیمت مصالح

او در حالی که به وضعیت ساخت و ساز اشاره می‌کرد. گفت: امروز ساخت و ساز کشور با متری ۱۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان انجام می شود. و قیمت مصالح با توجه به کیفیت آن متفاوت است.

ایشان همچنین به این موضوع اشاره کردند. که در کشور، یک نهاد مسوول برای صدور پروانه و مجوز ساختمان وجود دارد. آن هم شهرداری است. از سوی دیگر نهادهای سیاست گذاری به نام وزارت راه و شهرسازی؛ مجلس، دولت و شورای شهر و …. وجود دارند. که در نظارت بر این موضوع هم دخیل هستند. معاون شهرداری همچنین افزود: علاوه بر آن یک گروه سازندگان داریم. و چند نهاد برون‌سپاری مثل نظام مهندسی ساختمان، دفاتر خدمات الکترونیک و شرکت شهربان و حریم‌بان هم وجود دارد. که هر یک باید به وظایف خود بپردازند.

بیشتر بخوانید: بهترین مشاوران املاک در تهران

صارمی با بیان اینکه مجموع اتفاقات در کشور نمی‌تواند. ما را به اهداف خود در تکنولوژی ساخت، تغییر در مصالح ساخت و افزایش کیفیت ساخت برساند. گفت: ما هنوز به این موارد استاندارد جهانی نرسیدیم. مصالح ساختمانی باید طبق قانون استاندارد باشد. همچنین در بخش نظارت هم صحبت ها و بخشنامه‌های زیادی وجود دارد.

سخن پایانی

شهرداری یکی از ارگان‌های مسئول نظارت بر ساخت ساختمان‌های نوساز است. پس نمی‌توانیم نقش کلیدی این ارگان در کیفیت ساخت مسکن را نادیده بگیریم. همانطور که در خبرها آمده معاون شهرداری تهران اعتقاد دارد. با به کار گرفتن شیوه‌های نظارتی اصولی و درست می‌توانند سازندگان را ملزم کنند تا از بهترین مصالح و بهترین مهندسین ناظر استفاده کنند. از سوی دیگر رعایت کردن تمام اصول مانند موارد مربوط به محیط زیست هم باید در دستور کار ناظران شهرداری قرار بگیرد.

نمایش نظراتبستن دیدگاه ها

ثبت دیدگاه